Sweet & Low

Godmorgon det svenska folket ! Har egentligen ingenting intressant att saga. Kande for att uppdatera bloggen bara hehe. Sa vad har jag gjort i veckan. I tisdags gjorde jag inte sa mycket. Jag motte upp Alex pa starbucks pa morgonen for lite morgonkaffe och sedan akte jag och Sharon till en park for att powerwalka. Jag berattade da for henne om mina planer om att jag antingen ska aka hem eller flytta till en annan stat. Hon tog det bra och hon sa att hon forstod sa det kanns jatteskont! Igar sa motte jag upp Matilda pa Shoppers World efter jag slutat jobba och vi gick runt lite pa bl a Marshalls och jag kopte tva saker.. fy skams! Nej men det var tva saker jag behovde. Understallstroja och en bra jacka som jag kan ha nar jag powerwalkar nu nar det borjar bli lite kallt. Idag ar jag ledig mellan 9 - 3 och jag ska mota upp Josefine runt 12 sa ska vi hitta pa ngt. Vet inte vad dock. Imorgon tror jag att hela "ganget" ska ut och kaka middag. Dock tkr JAG att det skulle vara mysigare att motas hemma hos ngn och laga middag tillsammans. Men far se om det ar ngn annan som tkr det later som en bra ide. Om man bara var 21 sa ma kunde aka och kopa en flaska vin. Det skulle vara gott, Nej, nu ska jag ta en powernap och sen fixa mig. skittrakit inlagg haha PUSS

Forvirrande

Bara sa alla vet. Bilderna fran forra inlagget ar ifran D.C , alltsa inte min nya harfarg, lagger in fore och efter bilder imorgon efter andra fargningen !! PUSS

Dream as if you'll live forever

God morgon !

Ska bara säga att fredagskvällen slutade bra med att jag och matilda var hemma hos mig och färgade håret på varandra. Så nu är jag mörkhårig igen. yey! Vi hade det hur roligt som helst, vi var nog väldigt övertrötta haha.

På lördagen så var det dags att åka till skolan igen. Denna gång så pratade vi om civil rights, slaveriet och martin luther king, kkk etc. Interessant, men inte så jobbigt, Matilda vet vad jag menar ;). Vi hade även bara 30 min lunch så att vi kunde få sluta tidigare. Jag och Matilda kände för donken och tänkte att det inte låg så långt ner på route 9. hahah, vi åker och åker sen när det Äntligen kmr är det på andra sidan rt. 9 och vi får varken göra en vänstersväng eller u-sväng så vi fick åka ända tillbaka till Natick mall för att kunna svänga. Vi hade då 10 min kvar av lunchen. Vi fixade maten och började köra tillbaka och tryckte i oss maten (läs: jag matade Matilda). Som tur var så hann vi typ.

På kvällen jobbade jag till halv tio. Men när barnen somnat runt åtta så kom matilda, josefine och madeleine hit för filmmys. Vi kollade på Horrible Bosses. LOVE THAT MOVIE! Haaha Trevligt var det :)

Nu är det sön och jag jobbar till halv sju. Förhoppningsvis kan Matilda komma hit och färga mitt
hår igen då det behöver en till färgning!

Btw så är Matilda typ kär i min värdfamilj Hahhaha


Fredag och vaknat på fel sida!

Godmorgon!

Idag är det min lediga dag på veckan och så vaknar man upp på skitddåligt humör!

Idag känner jag mig redo för en ny stad och ny stat här i usa. Nya äventyr! Idag känner jag mig redo för att gå in i matchnigsprocessen. Ingenting fel på min värdfamilj men känner mig bara redo.

Igår så tog jag och matilda en promenad på en hikingtrail i skogen i regnet. Det lät som en bra idé tills vi på tillbaka vägen gick vilse typ . Det slutade med att vi kom till någons tomt och fick korsa den för att sedan komma ut på stora vägen. Vi fick gå längs den tillbaka till parkeringen och det var ju en bit haha.

Ikväll blir det nog häng med matilda hemma hos mig och vi ska färga håret på varandra. Skulle behöva klippa det sooo bad också. Jag , matilda och Josefine har ingått en pakt som går ut på följande: vi ska sluta fika på starbucks och likande och ska börja mötas hemma hos varandra. Vi ska sluta gå på bio. på detta sätt
sprarar vi mer pengar ;)

Nej, nu ska jag städa och träna för första ggn sen min förkylning!!


Bilderna är lånade av min underbara vän här i staterna matilda. Här är hennes blogg! CHECK IT OUT ;) Matildatoamerica.blogg.se

Min andra underbara vän Josefine's blogg är josefineinusa.blogg.se


Heads up

Bara så att ni vet så är det skitteåkigt att blogga när inga kommenterar..

Skärpning om ni inte vill att jag läggdr av helt!

Kom precis hem från bion där jag var och såg Footlose med Josefine, Matilda, Sebastian. HUR BRA SOM HELST!! vill bara dansa dansa dansa nör jag ser den filmen. Feelgood. Är så tacksam över mina vänner här!!

Nu kollar jag på en av mina favvoserier: REVENGE. Check it out ;)


Bilder från D.C part 1


Tisdagsmorgon

Börjar dagen med morgonmys med damen som börjar med M på Starbucks. Min nya starbucks-obsession: Vanilla Soy Latte. Dagar som dessa som man älskar livet i Unidted states of America!


Washington d.c

Fyfan vilken underbar helg jag har haft i Washington D.C med Matilda. Vilken otroligt under stad , och så vacker. En stad jag verkligen skulle kunna tänka mig att bo i. 10 h bussresa på fre och sön kanske inte var det roligaste man har varit med om men matilda gjorde den mycket bättre.  På lördagen hade vi först en 4 h guided tour. vi fick se bl a , world war ll memorial, Vietnam war memorial, korean war memorial, martin luther king ; stone of hope, Lincoln memorial ( vilken känsla det var att stå på den platsen där MLK hade sitt "I have a dream" speech) och även the Capitol. Sen mötte vi upp Emma och anette och vi åt lunch och gick till vita huser och shoppade lite på h&m! (matilda stod och hoppa upp och ner på lördagsmprgonen när hon såg att h&m låg across the street från vårt hotell). efter det blev det tillbaka till hotellet för att fixa sig sen drog jag och matilda och åt på Hard Rock Café. Efter det strosade vi runt i D.C och sen avslutdes kvällen med lite mer shopping på h&m.. oups!  På söndagsmorgonen. blev det återigen frukost på Starbucks och sen strosade vi runt lite mer i det vackra vädret och sen var det dags att sätta sig på bussen mot Boston igen!  Hade som sagt en underbar helg! 

Dags for en liten Weekendresa

God morgon ! Idag ar det dags for annu ett aventyr for Johanna Karolina Hallenberg. Jag och min kara van aker namligen till Washington D.C idag med var klass fron MassBay College som en del av var kurs. Det ska bli hur roligt som helst, och Emma bor dar nere och anette ar och halsar pa ifran Sverige sa jag ska mota upp de imorgon pa den lediga tiden. Kanns jattekonstigt att traffa dem har for senast jag traffade dem var i varas. Akte till CVS och laddade upp med snacks och tidningar, ar nu redo for en 10 h lang bussresa ner till D.C. Grejjen ar den att det skulle vara jatteroligt att aka med buss om man akte smavagar for da kunde man ju faktiskt se lite av de olika staterna som man aker igenom. Men nu kommer vi ju bara aka pa Highwayen sa man ser ju inte sa himla mkt. Igar var jag pa mallet med Matilda och Alexander och sen sa akte vi till Starbucks (jag spillde ut mitt kaffa over mig och Alex :( ). Iallafall nar vi sitter dar sa vander sig en kille som sitter bakom oss och sager: - hej, ar ni ocksa fran sverige?. Visade sig att han var en Au Pair ocksa som kom hit for en vecka sen sa nu far vi ta han under vara vingar. Jag ar den som varit har langst i vart "gang" ; jattekonstigt. Nej nu maste jag gora mig klar! HA EN BRA HELG FOR DET SKA JAG HA ! :D

Onsdag

Godkvall ! Min dag har varit valdigt icke handeserik men forsoker anda uppdatera sa jag inte far massa klagomal HAHA. Jobbade till tva och sen sa skypade jag med min kara mamma, otroligt trevligt som vanligt. Nu sa ska jag mota Matilda pa Starbucks (inte sakert vilket Starbucks det blir an dock) for lite kvallsmys. Alltid trevligt och har inte haft ngt koffein idag och det marks verkligen jag ar en levande zombie. Hur smart det nu ar att dricka koffein 8 pa kvallen ar en annan femma, men jag tar den risken. Ha det sa bra TVA DAGAR TILL WASHINGTON D.C

Tisdag

Godmorgon!

Sitter för tillfället i soffan och kollar på Ariella där hon sitter och leker på golvet. Så söt :)

Klockan är tio i åtta och Bradley åkte precis till skolan. På tisdagar så börjar han en timme tidigare för att han har spanska idag.

Har ett break mellan 9-3 som vanligt på tisdagar så jag ska möta upp Matilda på Starbucks i Sudbury efter 9. Tydligen så har båda sett en snygg kille som jobbar där så vi ska dit för attt se om det är samma.

Btw så köpte jag tre OTROLIGT vackra saker på Forever 21. Tar bilder senare.

Jobbet kallar med denna dam:


Så var det måndag igen

Hej!

Tankarna virvlar fortfarande runt i huvudet, men efter samtal från diverse vänner så är de lite klarare nu iallafall.

I helgen som var hade jag min första skoldag på MassBay Community College. Jag och Matilda åker till Washington D.C på fredag som del ac en kurs som ger 3 credits. Utöver resan så måste man också gå på 3 stycken lektionstillfällen; 3 lördagar mellan 9-3. En lördag avklarad och det gick hyffsat fort. Vi lärde oss om alla presidenter, gjorde presentationer och så såg vi en film om Ellis island on immigrationen i början av 1900-talet. Sen på fredagen vad jag ute på middag med Josefine, Matilda, Rebecca och nykomlingarna Madeleine och Alexander från Danmark. Mycket trevligt :)

Nu ska jag ta en tupplur sen fixa mig och sedan ta mig till mallet för liite shopping och möta Josefine och Matilda! MINA FAVORITBRUDAR :) skulle inte klara mig utan dem!

Ha det så bra i Sverige . vi har sol och 28 grader idag. tydligen kmr det inte snö här förrens jan och medeltemperaturen för hela vintern ligger på 0 grader. hösten här är jättefin.


D I L E M M A

Jag vet att jag inte har skrivit pa lange.

I detta inlagg var inte tankt att bli ett inlagg da jag sitter och skriver vad som har hant den senaste tiden utan detta inlagg ar till for att fa ut alla tankar och kanslor som virvlar runt i mitt huvud just nu.

Och den roliga anledningen att jag inte kan skriva detta pa min laptop och kunna skriver de svenska bokstaverna eftersom skarmen gick sonder igar. Sa otroligt passande tycker jag.

Iallafall anledningen till att jag skriver detta inlagg ar for att jag inte vet vad jag ska gora med allt detta. Ska jag forlanga ett ar till har och stanna i usa men i en annan vardfamilj eller ska jag aka hem efter ett ar?

Pa ett satt kanns det som att jag vill se mer av usa och det kanns inte som jag kommer ha mojligheten till de om jag bara stannar i ett ar. Jag skulle verkligen vilja bo mer i sodern typ Florida eller uppleva vastkusten i CA. Pa samma satt sa tvivlar jag pa om jag kommer orka med detta jobb ytterligare ett ar till; ifs sa kommer det ju da vara en annan vardfamilj och andra barn men anda. Pa tal om vardfamilj sa ar ju min nuvarande vardfamilj hur bra som helst och jag har verkligen jattebra relation med alla. Kommer jag da hitta nagon som kommer vara lika bra som dem och kommer jag att jamfora denna med den nya? Vill jag avsluta mitt liv har i staterna med en vardfamilj som jag inte trivs med. Men jag alskar verkligen att bo har i USA ocksa, manniskorna, tillgangligheten, vadret etc etc. Ibland nar jag tanker pa att komma hem och att jag ar pa arlanda och borja mitt liv igen sa far jag nastan som panik for att jag verkligen inte vill skiljas fran mitt liv har.

Pa samma satt sa kanns det ocksa som att jag bara rymmer ifran mitt framtida liv hemma genom att stanna har ett extra ar. Jag kommer anda inte kunna flytta hit eftersom det ar typ omojligt om man inte gifter sig med nagon som ar amerikansk medborgare. Da kanner jag att det kanske ar battre att komma hem och borja sitt "riktiga" liv i Sverige; eftersom det ar det landet dar jag kommer ha mitt liv och min karriar. Nar jag sitter och laser mina vanners bloggar och pratar med dem om hur de pluggar, festar, umgas med vanner, skaffar pojkvanner osv sa maste jag saga att jag blir ratt avundsjuk. For pa ett satt vill jag ocksa vara pavag ngnstans med mitt liv och ha ett mal. Kanns som man inte kommer nagonstans med sitt liv har forutom att man far livserfaranhet, lar sig engelska, vaxer som manniska och far vanner for livet. Nu nar jag skriver det sa later det ju inte dumt det heller.

Jag kanner att jag har ett flyt i detta inlagg just nu och jag kan lika garna skriva ner allt och vara arlig med er .. lasare om ni nu exsisterar. Alla som laser denna blogg ar ju mina vanner sa de kanner ju mig utan och innan anda. Jag kanner verkligen att jag ar redo for ett forhallande. Det ar en av anledningarna till att jag kanske vill aka hem. Men samtidigt om jag inte hittat nagon pojkvan och ingen velat haft mig som flickvan de 20 ar som jag bott i Uppsala vem sager da att jag kommer att hitta nagon nu? Jag vet verkligen inte vad jag ska gora. Jag vet inte varfor just jag har haft sa svart med att hitta nagon och fa killar intresserade. Jag vet inte vad jag gor for fel. Allt jag vet ar att jag bara kan vara mig sjalv och hoppas pa att nagon kille kommer att se de ratta jag och uppskatta och alska det. Jag vet inte om den personen finns i Sverige, Uppsala, USA, Boston, Texas, Florida JAG VET VERKLIGEN INTE. Man maste ju folja sitt hjarta vad man ska gora med sitt liv men jag vill verkligen inte vakna upp en dag och undra vad som skulle ha hant om jag gjorde si eller sa om jag stannade har eller akte hem . Det ar det som gor mig sa radd ocksa, jag vill inte gora ett misstag!

Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig tilll och det ar dags att bestamma sig snart. Jag onskar att nagon baara kunde saga at mig vad jag ska gora eller ta bort en alternativet sa att jag inte hade ngt val. Men jag antar att detta ar en del av livet. Livet ar fyllt av val (?) och det finns inget man kan gora at saken.

Jag vet inte om detta inlagg made any sense at all. Men jag har iallafall fatt skrivit av mig och stenen i mitt brost har krymt en storlek iallafall. Nu ska jag kolla pa tv och fortsatta att fundera. Kommentera garna med rad osv.. allt behovs.


PUSS PA ER,


RSS 2.0